Pályázatok 2021

vinop palyazat 2021
vinop

Pályázatok 2021

Sokan érdeklődnek, milyen új pályázatok várhatóak 2021 évben a vállalkozások számára. Most elsősorban a nem mezőgazdasági vállalkozásokra gondolva. A válasz erre egyszerű, nagyjából ugyanazokra a célokra lehet pályázni mint az előző években, de történtek változások, lássuk ezeket:

Összevonásra kerültek a korábbi GINOP és VEKOP pályázatok, egységes szerkezetben VINOP néven jelennek meg kiírásra. Itt Budapest kivételével minden településről lehetséges lesz pályázatot benyújtani. Elképzelhető, hogy a COVID-19 miatt külön engedélyt kapnak Budapesti vállalkozások is újra.

Egyszerűsödött a fentiek alapján a rendszer. Nem külön pályázat jelenik meg gépbeszerzésre, építésre vagy éppen vállalatirányítási rendszer bevezetésre, hanem egy kiírás, amiben lehet választani ezen célokból. Ennek megfelelően a pályázat kerete is nagyobb, mint korábban.

Jelentős változás, hogy a pályázatok egy része ún. feltételesen visszatérítendő támogatássá alakult.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy magasabb támogatási arányért (akár 70 %) cserébe a teljes támogatást előlegként megkapja a pályázó, de a projektet követő üzleti évben különböző cégmutatókat megvizsgálva növekedést kell elérni. Ha valaki megfelelően növekszik a pályázati beruházás segítségével, akkor nem szükséges a támogatást visszafizetni, ha viszont rosszul teljesít, akkor a ‘rossz’ teljesítés arányában a támogatás adott részét vissza kell fizetnie, azaz mintegy hitelként működik addig is.

További újdonság, hogy tanácsadásra való pályázás esetén kizárólag a https://vali.ifka.hu/hu/experts weboldalon közzétett listán szereplő szolgáltatóktól vehető igénybe szolgáltatás, míg képzés esetén https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól és  szoftver esetén kizárólag a Modern Vállalkozások Programja keretében minősített szoftver beszerzése támogatható, ld. www.vallalkozzdigitalisan.hu oldal.

A 2021-es pályázatok közül cikkünk írásakor már a 2 legszélesebb célcsoportot érintő pályázat megjelent társadalmi egyeztetésre. Az egyik a VINOP-1.2.1-21 a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása címmel, jellemzően eszközbeszerzésre, gépbeszerzésre, szoftverbeszerzésre, építésre irányul.

A másik a VINOP-2.1.2-21 vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése címmel jelent meg, alapvetően K+F beruházásokat támogat. A két pályázat végső megjelenése 2021. januárjában várható és február ill. márciustól lehet benyújtani.

A fentiek mellett folytatódni fog a Magyar Multi Program (VINOP-1.1.2-21) a nagy növekedési potenciálú vállalkozások részére és a Zöld Nemzeti Bajnokok program (VINOP-1.3.1-21) a zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatására.

Ha szeretne pályázni, kérem a lenti előminősítőt töltse ki!

Előminősítő - pályázati alkalmasság
Írja le röviden a fejlesztési elképzelését, pl. 10 m. Ft. targonca, 30 m. Ft. eszterga

Pályázatok 2021